Nieuws

Gennep, 30 september 2020

Carnaval zal er komend seizoen anders uit gaan zien in de gemeente Gennep, zo laten alle betrokken partijen in de navolgende gezamenlijke verklaring aan ons weten. Als gevolg van de uitbraak van het Corona virus is het algemeen bekend dat evenementen alleen kunnen doorgaan onder strikte regelgeving uit de thans bekende Noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg-Noord van 18-09-2020. Door deze Noodverordening worden vanaf heden t/m maart 2021 geen grote carnavalsactiviteiten georganiseerd door de carnavalsverenigingen in de gemeente Gennep.
De besturen van CV De Wortelpin uit Heijen, CV De Maskotters uit Ottersum, De Waldkrekels uit Ven-Zelderheide, โ€˜t Bombakkes uit Gennep en CV De Diepenkikkers uit Milsbeek hebben samen met gemeente Gennep, de regelgeving van de Veiligheidsregio naast de gangbare activiteiten van de verenigingen voor 2020-2021 gelegd. En is tot de conclusie gekomen dat er veel beperkingen zullen zijn om activiteiten te organiseren.

Maar net zoals het Kerstmis en oud en nieuw gaat worden, zal ook carnaval gevierd gaan worden. Waarschijnlijk in een andere setting, ons houdend aan de op dat moment geldende maatregelen en mogelijkheden zullen we in overleg met elkaar en de gemeente als individuele verenigingen bekijken welke activiteiten we wel kunnen ontplooien. Sommige activiteiten zullen niet kunnen plaatsvinden, andere activiteiten zullen anders vormgegeven worden. Misschien komen er wel nieuwe activiteiten op de kalender, alle mogelijkheden zullen tegen het licht gehouden worden met verantwoordelijkheid naar en respect voor de corona maatregelen.

De Corona-crisis is nog lang niet overwonnen, maar heeft wel al diepe sporen getrokken en zal ook nog diepe sporen gaan trekken. We kennen de regels op dit moment en hebben beelden van de nabije toekomst. Maar het blijft allemaal met onzekerheid omgeven. Niemand kan in de toekomst kijken, we zullen de komende maanden dan ook in continu overleg met alle betrokkenen bepalen wat kan en hierover via de bekende kanalen communiceren.

Uiteraard betreuren wij deze genomen maatregelen maar gezondheid staat in dezen voorop en wij rekenen daarom op ieders begrip.

Met vriendelijke groet,
Besturen carnavalsverenigingen gemeente Gennep

Webdesign: Tovuti Mchorachora
X